به شهادت تاریخ و اجماع مورّخین حضرت موسى بن جعفر علیهما السّلام عابدترين فرد زمان خود بودند، فقيه ترين و سخاوتمند ترين و بزرگوارترين اشخاص به شمار مي رفتند.
حضرت امام موسی کاظم علیه السّلام در روز یکشنبه ٧ صفر سال ١٢٨ قمری در سرزمین ابواء (روستائی بین مکّه و مدینه) به دنیا آمدند. نام مبارکشان، موسی و لقبشان، کاظم (عبد صالح و باب الحوائج) و کنیه آن حضرت، ابو الحسن است.
حضرت معصومه عليها السّلام در اول سال ١٧٣ هجري قمري در مدينه چشم به جهان گشودند. پدر ایشان امام هفتم شيعيان حضرت موسي بن جعفر عليه السّلام و مادرشان حضرت نجمه علیها السّلام بودند كه به علت پاكي و طهارت نفس به او طاهره مي گفتند.
در کتاب شریف «البلد الأمین» دعایی منسوب به امام عصر حضرت مهدی علیه السّلام تحت عنوان «دعاء العبرات» آمده است که در قسمتی از این دعای شریف، امام زمان علیه السّلام به ذوات مقدّس و نورانی چهارده معصوم علیهم السّلام یک به یک و به ترتیب توسّل نموده و بدین وسیله به درگاه خدای متعال تقرّب می جویند.
حضرت عسكرى عليه السّلام پدر بزرگوار ولیّ عصر حضرت بقیّة الله مولانا مهدی ارواحنا فداه، در روز جمعه هشتم ربيع الآخر سال ٢٣٢ هجری در شهر مدینه منوّره به دنیا آمدند. پدر بزرگوارشان پیشوای دهم حضرت امام هادی علیه السّلام و مادر گرامیشان بانوئی صاحب فضل و کمالات به نام حدیثة یا سلیل بود.
امام صادق علیه السّلام فرمودند: دنیا برای امام مانند نیمی از گردو تصوّر میشود، هیچچیزی از آن ازنظر امام پنهان نیست، و همانا او بر همه اطراف آن احاطه دارد و هرگونه بخواهد میتواند در آن تصرّف کند، همانطور که یکی از شما آنچه میخواهد از بالای سفره برمیدارد و بر آن احاطه دارد و هیچچیزی از آن ازنظر او پنهان نمیماند.
اسم مبارك آن حضرت «جعفر» بود. و كنيه شريفش «ابو عبداللّه» و القاب آن حضرت «صابر»، «فاضل»، «طاهر» و «صادق» بود. و مشهورترين القاب آن جناب «صادق» است.
عموم سيره نويسان اتّفاق دارند كه تولّد پيامبر گرامى اسلام صلّی الله علیه و آله در عامالفیل، در سال ۵۷۰ ميلادى بوده است، زيرا آن حضرت بهطورقطع، در سال ۶۳۲ ميلادى درگذشتهاند و سنّ مبارك ایشان ۶۲ تا ۶۳ سال بوده است.
رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله لباس خود را وصله میزدند، كفش خود را میدوختند، گوسفندان خود را میدوشیدند، با بردگان غذا میخوردند، بر زمين مینشستند، بر درازگوش سوار میشدند و ديگرى را نيز ترك خود سوار میکردند. حيا مانع نمیشد كه شخصاً نیازمندیهای خود را از بازار تهيه كنند و خود به خانه ببرند.
امام عسکری علیه السّلام در سال ۲۶۰ هجری در هشتم ربيع الاوّل، درحالی که بيست و هشت سال بیشتر از عمر شريفشان نگذشته بود، بر اثر مسمومیّت به شهادت رسیدند. مدّت امامت حضرت عسکری عليه السّلام شش سال بود.